TD-DESIGN logo

airco

Airconditioningsystemen zijn vooral bekend om ruimtes lekker fris te houden in de zomer. Maar wist u dat in combinatie met een warmtepomp, het ook mogelijk is om een ruimte te verwarmen? Er is zelfs een mogelijkheid om het systeem te combineren met een ventilatiesysteem. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Overweegt u de installatie van airco? We luisteren naar uw wensen en gaan samen op zoek naar uw systeem, want bij ons is de klant koning.

Inbouwelementen, opbouwelementen, ingebouwde systemen ... ons aanbod van airconditioningmodellen is uitgebreid. Het juiste systeem kiezen is dan ook niet eenvoudig. Daarom staan we u graag bij met advies. We bekijken de situatie ter plaatse: wat zijn de mogelijkheden en welke afstanden moeten er worden afgelegd. Onze aanbevelingen doen we ook altijd in samenspraak met de architect. Op die manier zorgen we voor een airconditioningsysteem dat voldoet aan al uw behoeften.

Bij Laconte dragen we ook graag ons steentje bij voor het beschermen van onze planeet. Daarom houden we altijd rekening met de zogenaamde GWP- of Global Warming Potential-waarde van het koelmiddel bij aircosystemen. Hoe lager de GWP-waarde van het koelmiddel, hoe beter voor het milieu. Om die reden proberen we altijd R32 koelmiddel te gebruiken.

Onze systemen:

Single split-systeem

Het single split-systeem bestaat uit een binnentoestel dat gekoppeld wordt aan een buitentoestel. Dat systeem is prima voor het koelen of warmen van een enkele ruimte.

Multi split-systeem

Indien het gaat om een grotere ruimte, adviseren we om te kiezen voor een multi split-systeem. Daarbij worden meerdere binnentoestellen gekoppeld aan een buitentoestel. Elk toestel wordt apart gekoppeld via een dubbele leiding.

VRV-systemen

Bij VRF- (Variable Refrigerant Flow) of VRV- (Variable Refrigerant Volume) systemen wordt opnieuw een buitentoestel gekoppeld aan verschillende binnentoestellen. Het grote verschil met het multi split-systeem: de hoeveelheid koelmiddel per binnentoestel kan varïeren. Daardoor is het een zeer energie-efficiënte manier van koelen en verwarmen die steeds vaker geïnstalleerd worden, meestal in kantoorgebouwen.

Deze systemen werken via een tweepijp- of driepijpsysteem. Met een tweepijpsysteem gaan alle toestellen verwarmen of koelen. Kiest u voor een driepijpsysteem, dan kunnen alle binnentoestellen onafhankelijk van elkaar koelen of verwarmen.

Ijswatercentrales of combi-systemen

Dit is een monoblok-systeem waar we plaatselijk ijswater maken en dan rond circuleren naar ventiloconvectoren. Voordelen van zo'n combi-systeem is dat je met heel weinig koelmiddel veel ijswater kan maken (wat belangrijk is voor milieuwetgeving). Daarom raden we meer en meer combi-systeem aan.

Maar toch wordt er nog vaak een single of multi-split systeem geplaatst.

Waarom kiezen voor airco in een nieuwbouwwoning?

Dankzij de grote isolatiewaarde van een nieuwbouwwoning is het doorgaans geen probleem om uw woning te verwarmen. Maar tijdens de zomermaanden sluipt de warmte binnen en krijgt u ruimtes maar niet afgekoeld. Daarom is het aan te raden om een aircosysteem te installeren. Dankzij de goede isolatie is er bovendien nog een voordeel: de mogelijkheid tot passieve koeling. Die vorm van koelen verloopt via een warmtepomp en is milieubewuster. De woning wordt gekoeld met bodemwater en de warmte wordt bewaard in de grond. Wanneer de winter voor de deur staat, kan die opgeslagen warmte vervolgens gebruikt worden om de woning te verwarmen.

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? Neem contact met ons op en we helpen u verder.